Динкић најавио олакшице за приватни сектор

На шестој међународној конференцији о малим и средњим предузећима, министар Млађан Динкић најавио је знатно смањење бирократије што ће олакшати пословање приватном сектору.

"Држава ће учинити све да смањи бирократију и уз јефтине кредите олакша пословање приватном сектору, јер ту лежи могућност новог запошљавања", изјавио је министар економије Млађан Динкић, отварајући шесту међународну конференцију о малим и средњим предузећима.

"Стабилног посла може бити само у јаком приватном сектору", каже министар Динкић, јер тај сектор ствара вредност, плаћа порезе и омогућава да неке друштвене делатности обављају свој посао.

У Србији ради 2 милиона 100 хиљада људи, а милион и 300 хиљада запослено је у малим и средњим предузећима.

Без сектора привреде чију окосницу чине мала и средња предузећа нема никаквог друштвеног и економског напретка, истиче министар Динкић и подсећа да мала и средња предузећа остварују 50 одсто српског извоза и да су главни су добављачи мултинационалних компанија које обезбеђују раст извоза и технолошки напредак.

Шанса за посао у Србији убудуће неће бити у државном сектору, како ће он бити смањиван, већ у приватном.

Србија је недавно потписала програм Европске комисије за конкурентност и иновативност.Тако нашој земљи постаје доступан део фонда од 3 милијарде и 600 милиона евра за те намене, подсећа министар.

Министар Динкић најављује и „гиљотину прописа",која предвиђа да се бирократија смањи, а број аката умањи за трећину, што ће знатно олакшати пословање приватном сектору.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво