Објављен списак 591 парафискалног намета

Регистар парафискалних намета у Србији биће ускоро комплетно завршен, а до сада је објављен списак од 591 "таксе" које привредници и грађани плаћају.

Списак је објављен на сајту parafiskali.rs, а цео пројекат је подржала америчка организација УСАИД "Пројекат подршке регулацији парафискалних намета", чији је циљ да поједностави систем непореских дажбина и парафискалних намета, као и да унапреди њихову транспарентост и предвидивост за све обвезнике плаћања како би се поправило пословно окружење у Србији.

"План је да пре краја пројекта овај онлајн регистар преузме Министарство финансија и користи га у будућности као један од инструмената за регулацију непореских намета у Републици Србији", наводи се на сајту.

Процене су да грађани и привреда плаћају више од хиљаду парафискалних намета, од којих се око 700 односи на различите таксе, накнаде.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи