Уговор о концесији биће обелодањен у септембру

Након финансијског затварања трансакције, односно уплате једнократне концесионе накнаде која је планирана у септембру, биће јавно објављен уговор о давању концесије француском аеродромском оператеру "Ванси ерпортсу" над Аеродромом "Никола Тесла".

"Ванси ерпортс" је разумео Владу Републике Србије у жељи да се целокупан уговор са свим анексима објави јавности и показао спремност да то учини у свим деловима, осим деловима који садрже пословну тајну и њихов know–how, као и комерцијалне услове пословања током 25 година концесије, јер би њихово обелодањивање утицало на њихову компетитивност приликом реализације уговора", кажу у Влади за Танјуг.

Право "Вансија" да има заштиту пословне тајне је, како истичу, предвиђено и самим уговором.

"Тек по достизању финансијског затварање транскације – преноса сертификата аеродромског оператера и уплате једнократне концесионе накнаде, које се планира за септембар 2018. године, обелодањивање уговора ће бити могуће", наводи се у писаном одговору Владе.

Како напомињу, јавни уговори евидентирају се у Регистру јавних уговора који води министарство надлежно за послове финансија као јединствену електронску базу података на порталу јавних набавки.

Министар надлежан за послове финансија прописује садржину и начин вођена Регистра, као и податке којима се може приступити, у складу са посебним прописима којима се уређује заштита података и пословна тајна.

Додају да се у складу са чланом 9 Правилника о начину вођења и садржини регистра јавних уговора, збирка исправа Регистра, а посебно јавни уговори са свим прилозима, чувају као пословна тајна.

Истим чланом се предвиђа да приступ јавном уговору са свим прилозима као информацији од јавног значаја, "неће бити омогућен тражиоцу ако би слободан приступ јавности могао битно отежати остварење економских интереса јавног и приватног партнера", али да може бити дозвољен лицу које докаже правни интерес за увид у збирку исправа Регистра.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво