Лучанска фабрика лидер на тржишту наменске индустрије

Фабрика "Милан Благојевић Наменска" у Лучанима прошле године остварила је најбоље резултате за последњих неколико деценија. Имали су добит већу од 13 милиона евра, уговарају послове за наредне три године и једно су од најуспешнијих предузећа наменске индустрије.

Кроз капију свакодневно у круг наменске фабрике улази више од 1.300 радника. Трећину запослених чине жене, а око 80 одсто радних места је са повећаним ризиком.

"Ја радим већ 12 година. Тих 12 година посла имамо стално, плата је редовна, да кажем добра. Посао радим у првој, другој, трећој смени, радим, мислим, баш, баш имамо посла", каже Зорица Миловановић, предрадница на пресовању.

Пословођа у погону ракетних горива Милка Јовановић Божић каже да су радници задовољни чим по три генерације из породица раде у фабрици.

"Задовољни смо и условима рада и платама које су редовне, односу према свима нама", истиче Јовановић Божићева.

Упосленост је велика, јер тражња диктира темпо рада ове фабрике, која заузима значајно место у европској производњи барута, ракетних горива и других производа ове наменске индустрије.

"Ми смо у последње време организовали тако да смо у основи прво повећали број запослених, односно примили смо одређени број младих радника, а процес производње смо прилагодили потребама повећаних захтева", наводи Горан Јаћимовић, руководилац радне јединице "Наменска 2".

Лидери су на тржишту, кажу, због квалитета, поштовања рокова, али и конкурентне цене.

"Праве се уговори за 2019. и 2020. годину. Цела Бугарска, та војна индустрија је везана за нас, па могу да кажем слободно и цела Босна и Херцеговина и, нормално, највеће компаније у Европи", објашњава Радош Миловановић, генерални директор предузећа "Милан Благојевић" Лучани.

У фабрици, која је протеклих деценија носилац развоја општине Лучани, истичу да уз инвестиције у модернизацију производње значајна средства улажу у безбедност на раду и смањење ризика од настанка пожара и експлозија у тој опасној производњи.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи