Бившим радницима ФАП-а 45 милиона динара субвенција

За започињање самосталног бизниса, бившим радницима ФАП-ових зависних предузећа, као и радницима који су без социјалног програма напустили фабрику у децембру 2015. године, подељена су решења о субвенцијама локалне самоуправе у износу од 45 милиона динара.

Општина Прибој је обезбедила поменута средства, а до краја године се планира и откуп деоница од радника које су на име шест заосталих плата добили 2016. године у процесу реструктурирања фирме, наводи се на порталу општине Прибој.

Председник Општине Лазар Рвовић је, представљајући програм по коме је Општина определила субвенције за 130 бивших радника који су испунили услове конкурса, позвао раднике да добијена средства паметно уложе и удруже са субвенцијама Националне службе за запошљавање и других донатора.

Радници који нису били обухваћени прошлогодишњим Владиним програмом отпремнина из ФАП-а, добили су просеку од 250.000 до 300.000 динара.

Већина радника каже да ће се определити за узгој малина и покретање самосталних радњи, док они који ће за две до три године моћи да остваре право на пензију истичу да ће им ова средства, заједно с приходима са НСЗ-а, значити сигурну егзистенцију док не испуне услове за пензионисање.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи