"Почиње рехабилитација 164 километра путева широм Србије"

Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је са представницима "Путева Србије" и пројектантских кућа о пројекту рехабилитације регионалних путева у Србији. Михајловићева се састала и са представницима највећих такси удружења у Србији.

Према речима директора "Путева Србије" Зорана Дробњака, ове године почеће рехабилитација укупно 164 километра регионалних путева широм Србије, а план је да до краја 2019. године буде обновљено 400 километара регионалних путева.

Дробњак је додао да се паралелно сa овим ради пројектовање рехабилитације 43 деонице по Србији.

Након извештаја "Путева Србије" о пројекту рехабилитације који се спроводи помоћу кредита Светске банке, ЕИБ-а и ЕБРД-a, Михајловићева је наложила да се у разговорима са финансијерима размотре могућности промена одређених процедура како би се додатно убрзао завршетак пројеката рехабилитације, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

Михајловићева ће са сарадницима у наредном периоду разговарати са свим пројектантским фирмама које су добиле посао на рехабилитацији путева о квалитету њиховог рада и придржавању рокова.

Михајловићева са такси удружењима о уређењу те делатности

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је са представницима највећих такси удружења у Србији о сарадњи у вези са унапређењем регулативе којом се уређује обављање такси делатности и о борби против сиве економије у друмском саобраћају. 

Михајловићева је рекла да је Министарство имало добру сарадњу са такси удружењима приликом доношења Закона о превозу путника у друмском саобраћају 2015. године.

Навела је да ће тај заједнички рад бити настављен и приликом доношења наредних измена овог закона, као и праћења спровођења прописа у овој области.

"Желимо да створимо добар оквир за обављање такси делатности и да то урадимо у дијалогу државе, локалних самоуправа и такси удружења", рекла је Михајловићева, наводи се у саопштењу из њеног кабинета.

Председник Савеза удружења таксиста Србије Александар Бјелић захвалио је потпредседници Владе на доброј сарадњи и дијалогу са Министарством приликом доношења прописа у друмском саобраћају и истакао да су приоритети такси удружења адекватно регулисање делатности, заштита регистрованих таксиста и борба против сиве економије.

Састанку су присуствовали представници Савеза удружења таксиста Србије и Гранског синдиката такси возача и ауто-превозника "Независност".

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво