"Нелт" купио највећи део "Магнохрома"

Фабрика електротермичких производа "Магнохром" из Краљева продата је данас на јавном надметању за 98.000.000,00 динара компанији "Нелт" из Добановаца. Друга целина, Фабрика СВО-ТВО, продата је компанији MALBEX WBI из Београда за 13.500.000. динара, саопштено је из Центра за стечај Агенције за лиценцирање стечајних управника.

У Агенцији за лиценцирање продати су "Магнохром" и Фабрика СВО-ТВО, али не и пословни комплекс Фабрике ватросталних материјала ФВМ (круг фабрике са 85 објеката), рудници "Шумадија", "Магнезит" и земљиште у својини стечајног дужника на подручју Краљева, Чачка, Чајетине и Горњег Милановца, које је процењено на око 550.000.000.

Раније данас, председница Владе Србије Ана Брнабић изразила је очекивање да ће краљевачки "Магнохром" купити компанија која жели да у Краљеву покрене производњу и отвори радна места.

Према речима српске премијерке, то је учинило неколико компанија.

"Очекујем не само да ћемо постићи добру цену, што за сада није најважнија ствар, већ да ће 'Магнохром' или неки његови делови отићи у руке компаније која жели тамо да покрене производњу и отвори радна места", рекла је Брнабићева.

Додала је да са посебном пажњом прати продају те компаније, као и још неколико бивших индустријских гиганата, од којих зависе радна места и економски развој на локалу.

"Надам се добрим вестима за 'Магнохром' у наредних десетак дана, две недеље", рекла је Брнабићева.

Агенција за лиценцирање стечајних управника огласила је продају некадашњег краљевачког гиганта – предузећа "Магнохром" методом јавног надметања. Такође, оглашена је и продаја имовине Фабрике електротермичких производа (ФЕТП) и Фабрике СВО-ТВО (смолом и тером везаних опека и маса) у Краљеву.

Почетком маја прошле године било је најава да је финска компанија "Афарак", која је закупила погон за производњу синтер магнезита, заинтересована и за куповину Фабрике ватросталних материјала.

Стечај над овим краљевачким предузећем, које се бави производњом ватросталних производа, отворен је 16. септембра 2016. године. Један од разлога за отварање поступка била је презадуженост предузећа.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи