Азербејџанске фирме заинтересоване за Србију

Азербејџанске компаније заинтересоване су за инвестирање у Србији, пре свега, у прерађивачкој индустрији и у сектору прераде дрвета, поручено је на састанку државног секретара у Министарству привреде Драгана Стевановић и амбасадора Азербејџана Елдара Хасанова, саопштено је из Министарства.

Како се наводи, двојица званичника разговарали су данас о политичкој и економској сарадњи две земље, као и о могућностима за инвестирање. 

Хасанов је рекао да су азербејџанске компаније заинтересоване за прерађивачку индустрију и за сектор прераде дрвета, као и да се занимају за улагања у мање развијене општине у Србији.

Стевановић је навео да има потенцијала за сарадњу у оба сектора и подсетио да држава уједно подстиче инвестиције, посебно када је реч о неразвијеним подручјима.

Он је пренео амбасадору да су службе Министарства привреде на располагању свим заинтересованим инвеститорима за подршку и све информације када је реч о улагању.

''Политички односи Србије и Азербејџана су снажни, а жеља нам је и да економски односи буду једнако интензивни. Надам се да ће тако и бити", рекао је Стевановић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи