Прокупље добија још 450 радних места

У Прокупљу ће данас 450 радника добити посао, јер фабрика "Биз Линк" отвара нови погон. Ова фабрика производи каблове за мале кућне апарате и послује у Прокупљу већ пет година.

Фабрика "Биз Линк" упошљава 350 радника, од којих неки раде у њој од самог оснивања.

"Радим две и по године. Посао ми је близу. Ова компанија ми омогућава да школујем децу и за солидан живот у граду где живим", каже Валентина Илић, радница "Биз Линка".

Војкан Новаковић је такође задовољан својим послом.

"Радим већ три године. Стекао сам нове пријатеље. Плата је редовна и драго ми је што могу да радим у компанији која се брзо развија", рекао је Новаковић.

Фабрика се налази у некадашњој индустријској зони Прокупља где су били смештени гиганти "Фиаз", "Топличанка" и "Филцара" и где је више од пола града долазило на посао.

Данас је сваки четврти становник у граду на Топлици без посла.

Председник Општине Прокупље Александар Симоновић истиче да је отварање новог погона "Биз Линка" веома важно за тај град.

"Додатно се смањује незапосленост, захваљујући страним инвеститорима успели смо да смањимо незапосленост од осам хиљада и нешто на 6.750 људи", рекао је Симоновић.

Додао је да се махом запошљавају млади, школовани људи, који остају у Прокупљу и ту стварају породице.

Нови погон фабрике каблова за мале кућне апарате ће у 12 часова свечано отворити председник Србије Александар Вучић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво