Камен темељац за изградњу фабрике "Есекс Јуроп", радна места за 160 Зрењанинаца

Председник Србије Александар Вучић каже да ће у фабрици "Есекс Јуроп" у Зрењанину посао наћи 160 људи, да ће просечна нето плата бити 90.000 динара, а за раднике 67.400 динара.

"Ово је нова победа. Очекујемо још инвестиција из Јужне Кореје. Звао сам 'Самсунг' да дође, јер наши људи воле њихове телефоне. Рекли су ми да треба да будем упоран", нашалио се Вучић на церемонији полагања камена темељца за фабрику "Есекс Јуроп" у индустријској зони Зрењанина.

Председник је нагласио да је инвестиција у фабрику 30,4 милиона евра, а да је држава помогла са 1,6 милиона евра.

Вучић је инвеститорима пожелео да зарађују и реинвестирају у Србији.

Фабрика која се гради, како је рекао, биће на 16.000 квадратних метара и да ће грађани бити поносни на фабрике које се граде и своје зараде, јер ће моћи нешто да пруже деци и унуцима.

Председник је инвеститорима пожелео да Србију доживе као другу кућу и да направе још фабрика.

"У наредном периоду почињемо као држава да градимо брзе саобраћајнице између Зрењанина и Новог Сада 50 километара пута и Зрењанина и Београда, а та инвестиција биће око 200 милиона евра", истакао је Вучић.

Грађани који су га дочекали, како је рекао, нису могли да верују када им је рекао за путеве који ће бити изграђани, али и да је чуо од њих да се уздају у то да, "када је Вучић обећао, можда и буде нешто".

Представницима локалне самоуправе поручио је да се види шта се дешава са ценом грејања и са водом у Зрењанину, а свим грађанима и инвеститорима обећао је да ће се Србија залагати за мир и стабилност у региону.

Председник је најавио у Зрењанину још радних места и не само у Зрењанину већ и у осталим градовима у Банату, како би се тај део равномерно развијао са осталим деловима Војводине и Србије.

Поред Вучића, полагању камена темељца присуствовали су и председник Покрајинске владе Игор Мировић, градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић и председник "ЛС групе" Кристофер Ку. 

Из те компаније најављено је улагање од 30 милиона евра за изградњу погона од 14.000 квадратних метара и пословног простора од 2.000 квадрата, као и запошљавање између 160 и 170 људи, док је почетак рада у погону за који је данас постављен камен темељац, планиран за почетак трећег квартала 2018. године.

Председник Покрајинске владе Игор Мировић рекао је да је данашње отварање погона те компаније доказ да се у Србији и Војводини одвија ефикасна реиндустријализација, истакавши да је у последњих десет дана присуствовао отварању две велике компаније. 

"Прошле недеље је 'Континентал' почео са радом у Новом Саду, сада присуствујемо отварању нових радних места у Зрењанину, а следеће недеље у Жабљу ћемо отворити велике погоне попут овог где ће радити много наших људи", поручио је Мировић уочи полагања камена темељца за објекте компаније "Есекс" у Зрењанину.

Градоначелник Зрењанина Чедомир Јањић рекао је да тај град већ неколико година жели да се представи као добро место за инвестирање, додавши да услови можда нису најбољи.

Напоменуо је да чињеница да је у последње две године отворено преко 2.000 нових радних места у том граду говори у прилог томе да Зрењанин има шта да понуди инвеститорима.

Председник "ЛС групе" Кристофер Ку рекао је да та фирма послује на преко 100 локација, као и да има своје огранке у 25 земаља света у којима запошљава преко 3.000 људи. 

"Велика ми је част што данас прослављамо партнерство између дивне Србије, "ЛС групе" и компаније "Есекс".

"ЛС данас покреће нашу прву и једину локацију у Србији. Сматрамо да се за постизање изузетних резултата морају пратити одређене смернице. Међусобно поштовање и брига су основе пословања наше компаније, тако да нам је част што ћемо заједно са вашом земљом делити партнерство", нагласио је Ку.

Претходно се Вучић састао са представницима компаније "Есекс Јуроп" у Градској управи Зрењанина.

"Есекс Јуроп", са седиштем у Француској, европска је подружница компаније "Супериор Есекс" из Сједињених Америчких Држава и водећи је добављач жице за производњу трансформатора, мотора и генератора.

Усмерена је на иновације, са циљем представљања нових решења у области електрификације возила, те доприноса развоју обновљивих извора енергије. 

Компанија "Супериор Eсекс", са седиштем у Атланти у Сједињеним Америчким Државама, глобални је лидер са 85 година искуства у производњи и дистрибуцији бакарних и алуминијумских жица и део је јужнокорејске "ЛС групе", водеће компаније у области електроматеријала и електронике, чији укупни промет износи 19 милијарди долара. 

Производни капацитети компаније "Супериор есекс" обухватају постројења на три континента, укључујући фабрике у САД, Канади, Мексику, Кини, Малезији, Немачкој, Италији, Уједињеном Краљевству и Француској.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво