Планови кинеске компаније за РТБ "Бор"

Председник Србије Александар Вучић састао се са представницима кинеске компаније "Зијин" који су пренели да су заинтересовани за учешће на тендеру за стратешко партнерство у РТБ "Бору" и да имају озбиљне развојне планове за ту компанију.

Влада Србије планира да распише тендер у првој половини ове године, а председник Вучић је изразио захвалност представницима компаније који су исказали интерес за стратешко партнерство у РТБ "Бору", што, како је саопштила Прес служба председника, само потврђује велику заинтересованост кинеских компанија за улагања у Србији.

Вучић је поручио да је кинеска компанија "Зијин" добродошла на будућем тендеру, с обзиром на традиционално пријатељство двеју земаља.

Представници "Зијин групе" су навели да имају озбиљне развојне планове за компанију РТБ "Бор", али и за цео регион, изразивши намеру да уложе више стотина милиона долара у модернизацију производње и реструктурирање компаније, која би била организована у складу са највишим светским стандардима.

Представници компаније су истакли да је "Зијин" један од највећих кинеских произвођача злата, друга по величини компанија у производњи бакарне руде и трећа по величини у производњи руде цинка.

Они су нагласили да је намера Групе да постане водећа међународна рударска компанија кроз успостављање равнотеже између развојних циљева, заштите животне средине, обезбеђивања награда за запослене и инвеститоре и добробити за заједнице у којима послује.

Компанија примењује највише стандарде безбедности на раду, обезбеђујући запосленима сигурну и здраву радну средину, као и добре услове за развој каријере.

Састанку је присуствовао и амбасадор Народне Републике Кине Ли Манчанг.

Генерални директор РТБ-а Благоје Спасковски рекао је да је реч о команији која жели да уложи капитал и повећа производњу три до три и по пута. Додаје да то значи да би учешће РТБ-а у БДП-у Србије било три до три и по процента уместо садашњих 0,8.

"То је велики пораст за државу Србију. Морам рећи да не условљавају отпуштањем радника. Значи радници остају, чак су у једној реченици рекли да ће бити већа примања за све оне који доприносе компанији", рекао је Спасковски.

Број коментара 20

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво