Авион "Иран ера" слетео у Београд након 27 година

Први авион компаније "Иран ер", који ће саобраћати на директној линији између Техерана и Београда, слетео је на београдски аеродром "Никола Тесла".

То је први лет на овој линији након 27 година. Летеће два пута недељно, а распродате су све карте до краја лета. Током овог месеца требало би да између Техерана и Београда почну да саобраћају и чартер летови приватне иранске авио-компаније "Кешм ер", за чија су прва четири лета такође распродате све карте.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се jуче са амбасадором Ирана у Србији Хосеином Мола Абдолахијем, који га је обавестио да ће авион слетети у Београд.

број коментара 3 пошаљи коментар
(недеља, 11. мар 2018, 11:02)
anonymous [нерегистровани]

Iran

Kako to Iranci nisu poznati kao veliki turisti? Iran je presao 80 miliona zitelja i u svim zemljama se belezi dvocifren rast turista iz Irana. Dugo godina je zemlja bila zatvorena i zeljni su putovanja po svetu.

(недеља, 11. мар 2018, 08:43)
anonymous [нерегистровани]

Iran Air

Ko ima para letece za Teheran a ko nema pitace " sta ce vam ta linija" ? Iranci nisu poznati kao veliki turisti pa mi se cini da je u pitanju iskljucivo biznis.

(субота, 10. мар 2018, 19:33)
anonymous [нерегистровани]

odlicno

dobra novost za nas turizam.