Авион "Иран ера" слеће у Србију након 27 година

У Србију ће сутра након 27 година слетети први авион компаније "Иран ер", саопштило је Mинистарство трговине. Авиони на релацији Техеран–Београд–Техеран ће саобраћати два пута недељно, а карте на тим летовима распродате су до краја лета.

Министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић састао се са амбасадором Ирана у Србији Хосеином Мола Абдолахијем, који га је обавестио да ће сутра у Београд слетети први авион "Иран ерa" на директној линији између Техерана и Београда након скоро 27 година.

Хосеин Мола Абдолахи је додао да ће авиони компаније "Иран ер" на релацији Техеран–Београд–Техеран саобраћати два пута недељно, као и да су карте на тим летовима распродате све до краја лета ове године.

Oд 19. марта, између Техерана и Београда биће реализовани и чартер-летови приватне иранске авио-компаније "Кешм ер", за чија су прва четири лета такође распродате све карте.

Љајић и Абдолахи су разговарали и о начинима да се спрече злоупотребе безвизног режима између две земље и том приликом су се договорили о мерама којима ће бити смањена могућност тих злоупотреба, наводи се у саопштењу.

Абдолахи je указао и да је отворена нова страница у односима између Ирана и Србије и да због тога све већи број Иранаца препознаје Србију као нову туристичку дестинацију.

Иранска гранична служба ће обављати појачану контролу на аеродрому у Техерану, а такође ће бити закључено и неколико билатералних споразума у области конзуларне сарадње, са циљем онемогућавања нелегалних миграција.

број коментара 4 пошаљи коментар
(субота, 10. мар 2018, 17:56)
Александар / Цирих [нерегистровани]

Јупи!

Јупи! Баш је авио линија између Београда и Техерана она коју су грађани Србије толико дуго чекали. Смањује се број летова према Њујорку, за сад нема ништа од летова за Чикаго и Торонто а ни за Малту али зато ево наме везе са братским Ираном и сада десетине ако не и стотине хиљаде наших људи на привременом раду у Ирану имају директну везу са својом матицом!

(петак, 09. мар 2018, 22:38)
Nislija [нерегистровани]

Teheran

Ljudi, bio sam u Teheranu, predivan grad.
Od srca preporucujem svima da sada, kada postoji ova mogucnost direktnih letova, posete Iran i Teheran.

(петак, 09. мар 2018, 19:30)
anonymous [нерегистровани]

Re: Karte

Sta oni ovde na RTS-u znaju koliko kostaju karte!? To moras da trazis preko intereneta!

(петак, 09. мар 2018, 16:08)
zivan [нерегистровани]

karte

koliko ce kostati karte za Beograd - Teheran?