Поповић: Србији веома значајна помоћ Светске банке

Mинистар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се са шефом канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом.

Србији је веома значајна помоћ Светске банке, како би још више развила иновационо предузетништво и на тај начин подигла своју међународну конкурентност, изјавио је министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић.

"Тако, ове године ће се радити и на стварању законодавног оквира у области ризичног 'венчур' капитала и микрофинансирања, у чему би Светска банка са својим финансијским средствима и техничком подршком могла да има важну улогу", рекао је Поповић, након састанка са шефом канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом, саопштено је из Министарства за иновације и технолошки развој.

Поповић каже да ће његов кабинет у овој години активно радити на изградњи и развоју Научно-технолошких и иновационих паркова у Нишу и Новом Саду, отварању иновационих стартап центара у регионима Србије и подршци развоју женског иновационог предузетништва широм земље.

"На тај начин Влада Србије охрабрује жене да започну самостални бизнис заснован на иновацијама. Стварамо и услове да млади инжењери остану у Србији и да лакше пређу пут од идеје до производа, који ће се сутра наћи на домаћем, али и страном тржишту", поручио је Поповић.

број коментара 0 пошаљи коментар