"Лидл" расписује конкурс за 1.000 радника

Компанија "Лидл Србија" сутра расписује конкурс за запошљавање више од хиљаду продаваца у осамнаест градова. То је, кажу, највећи, али не и последњи талас запошљавања. Очекује се да тај немачки дисконтни ланац до краја године отвори између 10 и 20 продавница одједном.

На веб-адреси karijera.lidl.rs заинтересовани од сутра могу да конкуришу за посао продавца. Потребна им је минимално средња стручна спрема.

Искуство у раду са купцима је предност, али није обавезно.

"Наши продавци, поред рада на каси, такође слажу робу и брину се да цела продавница функционише. Ми им заузврат нудимо електронску евиденцију радног времена што им омогућава плаћање по систему сваки минут рада се плаћа", објашњава Мартина Петровић из компаније "Лидл Србија".

У Београду планирају да запосле око 300 људи, у осталих 17 градова по четрдесетак продаваца. У питању су Бор, Инђија, Лесковац, Ниш, Нови Сад, Јагодина, Кикинда, Крагујевац, Крушевац, Панчево, Смедерево, Сомбор, Суботица, Шабац, Ужице, Вршац и Зрењанин.

У Србији се трговина развија и стално су отворени конкурси за запошљавање, кажу упућени.

"Долазак још једног играча на тржиште само ће повећати конкуренцију, побољшати и радне услове за запослене с једне стране, а с друге стране потрошачима свака конкуренција доводи до побољшања услуге. Наше тржиште је тренутно тако форматирано за сигурно још једног дисконтера, чиме би се конкуренција употпунила", навео је Жарко Малиновић из Привредне коморе Србије.

"Лидл" је међу пет водећих малопродаваца хране у свету. Послује у 30 земаља. Има око 225.000 запослених. Познати су по добром односу цене и квалитета.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво