"Лидл" расписује конкурс за 1.000 радника

Компанија "Лидл Србија" сутра расписује конкурс за запошљавање више од хиљаду продаваца у осамнаест градова. То је, кажу, највећи, али не и последњи талас запошљавања. Очекује се да тај немачки дисконтни ланац до краја године отвори између 10 и 20 продавница одједном.

На веб-адреси karijera.lidl.rs заинтересовани од сутра могу да конкуришу за посао продавца. Потребна им је минимално средња стручна спрема.

Искуство у раду са купцима је предност, али није обавезно.

"Наши продавци, поред рада на каси, такође слажу робу и брину се да цела продавница функционише. Ми им заузврат нудимо електронску евиденцију радног времена што им омогућава плаћање по систему сваки минут рада се плаћа", објашњава Мартина Петровић из компаније "Лидл Србија".

У Београду планирају да запосле око 300 људи, у осталих 17 градова по четрдесетак продаваца. У питању су Бор, Инђија, Лесковац, Ниш, Нови Сад, Јагодина, Кикинда, Крагујевац, Крушевац, Панчево, Смедерево, Сомбор, Суботица, Шабац, Ужице, Вршац и Зрењанин.

У Србији се трговина развија и стално су отворени конкурси за запошљавање, кажу упућени.

"Долазак још једног играча на тржиште само ће повећати конкуренцију, побољшати и радне услове за запослене с једне стране, а с друге стране потрошачима свака конкуренција доводи до побољшања услуге. Наше тржиште је тренутно тако форматирано за сигурно још једног дисконтера, чиме би се конкуренција употпунила", навео је Жарко Малиновић из Привредне коморе Србије.

"Лидл" је међу пет водећих малопродаваца хране у свету. Послује у 30 земаља. Има око 225.000 запослених. Познати су по добром односу цене и квалитета.

број коментара 7 пошаљи коментар
(недеља, 11. мар 2018, 14:35)
aleksandra [нерегистровани]

webdesk@rts.rs

Kako da se prijavim za posao

(петак, 09. мар 2018, 08:52)
anonymous [нерегистровани]

opet

Opet trgovina u Somboru. Gde su fabrike? 

(петак, 09. мар 2018, 00:01)
anonymous [нерегистровани]

Radnik Merkatora

Samo plata i promena zakona o radu.
Ovaj nakaradni sistem dozvoljava privatnicima da se ponasaju kao vlasnici radnika, a ne samo kapitala za koji se inace ne zna poreklo.
Vise odgovornosti za opste dobro. I to je sve.

(четвртак, 08. мар 2018, 23:14)
anonymous [нерегистровани]

Znatiželjan

Kolika je plata i koliko se sati radi dnevno

(четвртак, 08. мар 2018, 18:54)
Nenad Marceta [нерегистровани]

Godine

Da li su bitne godine starosti?

(четвртак, 08. мар 2018, 17:39)
anonymous [нерегистровани]

Prekovremeni rad se placa

A kolika je osnovna plata?

(четвртак, 08. мар 2018, 17:20)
Марк Етинг [нерегистровани]

10.000 других ће остати без посла

Због ширења бизниса господина Шварца ће у Србији ускоро 10.000 других продаваца/чица остати без посла, јер неће мале продавнице бити у стању да конкуришу са дампинг ценама које ЕУ дотације и субвенције омогућују господину Шварцу.