Нова швајцарска Стратегија – донација од 90 милиона евра

Новом швајцарском Стратегијом о економској и развојној сарадњи са Србијом за период 2018-2021. године, предвиђене су донације од више од 90 милиона евра које ће бити усмерене на економски развој, енергетску ефикасност и државну управу, као и на дуално образовање, саопштило је Министарство спољних послова.

Како се наводи, у министарству су одржане редовне политичке консултације између Републике Србије и Швајцарске Конфедерације на нивоу државних секретара.

Државни секретар Министарства спољних послова Немања Стевановић разговарао је са заменицом државног секретара Федералног министарства иностраних послова Швајцарске Конфедерације Кристином Марти Ланг о темама од заједничког интереса.

Размењена су мишљења о билатералним политичким односима, о економској сарадњи, о Бриселском дијалогу, о регионалним односима, о мултилатералној сарадњи, о новој швајцарској Стратегији о економској и развојној сарадњи са Србијом за период 2018-2021. године, а која је претходног дана званично уручена председнику Владе Републике Србије Ани Брнабић.

Новом Стратегијом су предвиђене донације у висини од преко 90 милиона евра које ће бити усмерене на економски развој, енергетску ефикасност и државну управу (администрација, друштвена инклузија), као и на дуално образовање, за које је планирано алоцирање значајних финансијских средстава.

У функцији интензивирања политичког дијалога и јачања свеукупних односа између Републике Србије и Швајцарске Конфедерације договорено је да се наредне политичке консултације одрже следеће године у Швајцарској, додаје се у саопштењу.

број коментара 0 пошаљи коментар