Српски туристи и овог лета највише у Грчку и Турску

У Београду је у току Сајам туризма, једна од најпопуларнијих сајамских манифестација у нашој престоници. Воле је и посетиоци, а и излагачи. Ове године их је рекордних 1.200 из чак 55 држава. Земља партнер сајма је Грчка.

Сајмови су привредне манифестације, али је Сајам туризма много више од тога. То је место добре забаве.

Атмосфера на сајму је и радна и парадна. Једни продају аранжмане, други купују, а има и оних који су дошли само да се прошетају.

"Посетилаца има много више него прошле године, иако нам време баш није ишло на руку. Оно што наше туристе највише интересује јесу Грчка и Турска. Стандардно", каже  каже Милан Лаиновић из "Белви травела".

"Оно што је прво питање сваког посетиоца је колики су попусти, а ми смо сви предвидели велике попусте за ове дане сајма", каже Андреј Тодоровић, представник "Контикија"

Ти попусти иду и до 50 одсто, а плаћање на рате се подразумева.

Први пут на Београдском сајму туризма представила се и 12 хиљада километара удаљена Јужноафричка република.

"Проценили смо да нам је тржиште Србије најважније у овом делу Европе. Туристима нудимо истинску авантуру и врхунске хотеле", каже Лусело Сехвај из Јужноафричке Републике.

Овог јуна Русија је фудбалска престоница света. После више година и Србија у друштву најбољих.

"Навијаћемо за вас. Срби и Руси су пријатељи, братски народ. Свим посетиоцима представићемо Русију и као туристичку земљу", каже Алексеј Александрович из Туристичко-спортске организације Москве.

Регионално представништво Туристичке организације Немачке је већ више година у Београду, а Немци су међу најбројнијим гостима наше земље.

"Берлинци у Београду одмах примете сличност између два града, исту атмосферу. Кажу да их Београд неодољиво подсећа на Берлин од пре двадесетак година", каже Кристијан Шолои из Туристичке организације Немачке.

Када туристички радници Србије хвале своју земљу, онда им је то, уз истинско уверење, и пословна обавеза, али када то чини један Кинез, онда је то непроцењиво важно.

"Назив мог интернет портала на којем информишем своје сународнике о вашој земљи, најбоље говори шта ја о њој мислим - Чаробна Србија. Дошао сам овде пре две и по године да обиђем пријатеље. Заљубио сам се у Србију и ту и остао", каже Бау Лиу, "Амејзинг Србија".

Сајам туризма се затвара сутра увече. А онда следе месеци путовања.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи