"Меи Та" због раста производње тражи још 650 радника

Кинеска компанија "Меи Та" у Обреновцу бележи велики раст производње и до јуна ће запослити још 650 радника, због чега је данас и у Лазаревцу организовала Дан отворених интервјуа за запошљавање у тој компанији. Најављују да ће градити нову фабрику. "Меи Та" производи блокове и носаче мотора, турбопуњаче и друге делове за познате аутомобилске брендове.

За већ изграђену фабрику у фокусу ће бити тражење посла на територијама општина Обреновац, Лазаревац и Уб.

Дану отворених интервјуа "Меи Та" у Лазаревцу присуствовали су државни секретар у Министарству државне управе и локалне самоуправе Бојан Стевић, председник општине Лазаревац Бојан Синђелић и в. д. директора ЕПС-а Милорад Грчић.

"Ми смо у фази масовног запошљавања, зато што нам рапидно расте производња, јер се увећавају захтеви купаца пошто се повећава њихово поверење у рад наше фабрике", рекао је новинарима менаџер за људске ресурсе у "Меи Та" Андреј Ђујић и додао да је изненађен великим одзивом у Лазаревцу, где је на самом отварању интервјуа дошло 400 људи.

"Сада тражимо раднике за прву фабрику. Тренутно имамо нешто преко 1.000 запослених. Друга фабрика почиње да се гради у марту и онда ћемо запошљавати и за другу фабрику".

Ђујић каже да ће до јуна запошљавати у просеку 200 до 250 људи месечно и да би данас у Лазаревцу требало да одаберу између 100 и 200 људи.

Како је рекао, до 5. марта би "Меи Та" требало да има 1.120 запослених.

Раније је најављео да ће "Меи Та" са две фабрике укупно запошљавати 2.500 људи и да би друга фабрика у Баричу требало да буде готова до краја ове године.

Државни секретар Стевић је рекао Танјугу да му је веома драго што види међуопштинску сарадњу Обреновца и Лазаревца и по питању запошљавања грађана.

"Друге општине треба да се угледају на њих по том питању. Позивам их, такође, да учестувују на конкурсима за подршку пројектима које расписују влада и министарства", поручио је Стевић.

"Меи Та" смањила стопу незапослености у Лазаревцу 

Председник општине Лазаревац Бојан Синђелић је рекао да је долазак "Меи Та" у Лазаревац како би пронашли раднике важан догађај за ту општину, јер та компанија може да смањи стопу незапослености.

Истакао је да се у претходне две године интензивно радило на смањивању броја незапослених у Лазаревцу и захвалио општини Обреновац и кинеској компанији на помоћи у циљу новог запошљавања.

Члан Већа у општини Обреновац задужен за привреду Предраг Јовановић је рекао да "Меи Та" у својој области покрива 35 одсто светске производње свих делова мотора који се лију.

"То говори колики је 'Меи Та' гигант", нагласио је Јовановић додајући да та фабрика пуно значи за општину Обреновац.

Позвао је све Лазаревчане који данас нису могли да дођу да се пријаве преко сајта општине Обреновца пошто је стално отворен конкурс.

Које су позиције потребне?

Кандидати за рад у "Меи Та" кажу да би волели да буду радници те компаније и да им данашња прилика за запослење пуно значи.

"Меи Та" тренутно тражи машинске, технолошко-металуршке и електроинжењере, оператере у Одељењу за производњу ливених производа, оператере на ЦНЦ машини у машинској обради, електричаре, механичаре и завриваче у Одељењу одржавања, као и оперетере у Алатници – металостругаре и програмере ЦНЦ машина.

"'Меи Та' данас запошљава 800 људи из Обреновца и околине, као и Београда. Наши пријатељи из Кине су презадовољни радом запослених, а сада су одлучили да граде и нову фабрику, те инвестирају не мање од 100 милиона евра. Почетак изградње заказан је за крај фебруара или почетак марта, док се завршетак очекује у септембру или октобру", изјавио је раније градоначелник Београда Синиша Мали.

Прва "Меи Та" фабрика у Баричу код Обреновца отворена је 3. априла 2017.

Смештена је у Индустријској зони на простору некадашње фабрике "Прва искра".

Компанија "Меи Та" се бави производњом аутомобилских делова, делова мотора и општих индустријских делова и тежи да буде светски лидер на тржишту турбо пуњача.

"Меи Та" производи блокове и носаче мотора, турбопуњаче и друге делове за познате аутомобилске брендове попут компанија "Рено", "Форд", БМВ и "Даимлер".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво