Премијерка у Зајечару: Веома важан регионални развој

Председница Владе Србије Ана Брнабић посетила је Зајечар где је са руководством општине разговарала о пројектима који се реализују и подстицању локалне привреде и поручила да је веома важан регионални развој.

Како је рекла, било је речи и о Фабрици каблова Зајечар, која је један од највећих послодаваца у том месту и да то "све иде како треба".

"Занимало ме је да ли је решен проблем са Фабриком каблова Зајечар, у чије се решавање активно укључила и Влада. Зато сам захтевала да директор фабрике, пољски инвеститор, буде овде. То све иде како треба и надам се да ћемо убудуће са тим инвеститорима имати још неке добре вести у вези са проширењем производње. То је циљ и Влада је ту да подржи такве пројекте", рекла је Брнабићева.

Премијерка је додала да се у том крају, пре свега преко Канцеларије за јавна улагања, спроводе пројекти у домену школске и здравствене инфраструктуре, који, каже, добро напредују, али је желела да поразговара о томе који су још приоритетни пројекти за Зајечар.

Подсетила је да је Министарство за државну управу и локалну самоуправу објавило позив за финансирање пројеката јединица локалне смаоуправе, који траје до 15. марта, а за који је издвојено 320 милиона динара, од чега је 80 одсто предвиђено за пројекте комуналне инфраструктуре.

Брнабићева је поручила да је веома важан равномерни регионални развој, подсећајући да се претходна влада фокусирала на југ централне Србије и Ниш, који је постављен на ноге, а да се сада фокусира на друге градове, попут Крагујевца, Лознице...

"Ту покушавамо да доведемо веће инвеститоре, али и да скренемо пажњу локалној самоуправи да се бави предузетницима и малим и средњим предузећим на локалу", рекла је Брнабићева и додала да ће бити отворене нове кредитне линије за предузетнике и мала и средња предузећа.

Подсетила је да су законским решењима предвиђене пореске олакшице за оне који желе да покрену приватан бизнис и додала да надлежни желе да унапреде предузетништво у локалним самоуправама какве су Бор или Зајечар, или које су на рубним подручјима, односно у које треба да уложимо више ради равномернијег регионалног развоја.

Премијерка је рекла да је важно да се крене са изградњом првих 1.500 станова као прва фаза како би припадници служби безбедности могли и да виде да је држава озбиљна у том послу, а да ће убрзо након тога бити и друге и треће фазе, те да ће Зајечар наравно бити једно од места где ће се ти станови градити.

Одговарајући на питања у вези са "Агрокором", премијерка је рекла да пратимо ситуацију и да је ту и Радна група на чијем је челу, да се све прати блиско са НБС која је, истакла је, одиграла озбиљну улогу као контролни механизам. 

Додала је да се оставка повереника хрватске владе за "Агрокор" Анте Рамљака неће одразити на наше фирме које послују у том концерну.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво