Добитак Комерцијалне банке у 2017. години 61 милион евра

Комерцијална банка је у 2017. години наставила позитивне трендове у пословању и забележила, на крају године, добитак пре опорезивања у износу од седам милијарди и 187 милиона динара, односно око 61 милион евра.

Остварена добит долази као резултат унапређеног квалитета кредитног портфолиа, решавања лоших пласмана из ранијих периода у складу са новим регулаторним оквирима, раста оперативне профитабилности у редовном пословању упркос тренду снижења каматних стопа на тржишту, рационализације и унапређене ефикасности кроз опсежну реорганизацију пословне мреже и централизацију функција подршке, те увођења нових дигиталних услуга.

Усвојеним бизнис планом је планирано да се овако позитивни трендови у пословању Комерцијалне банке наставе и ове године.

По висини акционарског капитала, Комерцијална банка је и даље међу лидерима на тржишту. Када је у питању стабилност пословања, Банку тренутно карактерише натпросечна ликвидност и капитализованост. У прилог томе говори и показатељ адекватности капитала који износи 27,9 процената, значајно изнад регулаторног лимита који прописује Народна банка Србије.

Исто тако, Комерцијална банка је по висини девизне штедње дугогодишњи лидер на српском финансијском тржишту и та позиција је још једном потврђена. Ниво штедње у Банци је на дан 31. децембра 2017. године, више од 1,6 милијарду евра, што јасно говори о поверењу грађана Србије у Комерцијалну банку.

По нивоу билансне активе, према последње расположивим подацима НБС, Комерцијална банка заузима око 11 одсто домаћег банкарског тржишта.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво