Отворен нови погон у фабрици нудли у Руми

Непалска омпанија ЦГ "Корп Глобал" је, после само четири месеца од отварања своје фабрике нудли "Ваи Ваи" у Руми, прошила погон и отворила нову производну ллинију за производњу чаша за нудле, саопштено је из те компаније.

"Започели смо производњу чаша за нудле и прве количине нудли у чашама већ су испоручене купцима. На основу првих реакција са тржишта, овај производ је наишао на велико интересовање купаца", каже БК Лодха, генерални директор операција за Европу компаније ЦГ "Корп Глобал".

Додаје да су, такође, започели производњу белих нудли и да су прве количине испоручене у Енглеску и на домаће тржиште, а наредних дана очекује се и производња за америчко тржиште.

Фабрика нудли у Руми запошљава око 130 радника, а у једној смени производи 150.000 паковања. До 2020. биће запослено више од 400 људи.

Фабрика се простире на 6.000 квадратних метара, док површина купљеног плаца износи 9,5 хектара, а уређено је 4,5 хектара. Компанија има планове за проширење и за нове инвестиције у различитим областима.

Румске "Ваи Ваи" нудле, које се извозе у цео свет, представљене су на највећем сајму хране и пића на свету, који се управо одржава у Дубаију, а на којем и овај познати светски бренд презентује своје производе, што је од велике важности и користи за Србију.

У састав нудли које се праве у Руми улази више од 90 одсто сировина и репроматеријала из Србије. Извозу је намењено 80 одсто производње. 

Производи из ове фабрике се пласирају на тржишта Европе - од скандинавских земаља до Португалије, као и у Уједињене Емирате и земље Блиског истока, а у јануару је започета сарадња и са Катром. Извоз почиње и у Америку и у Канаду. 

Отварањем фабрике у Руми, компанија ЦГ "Корп Глобал" започела је своје пословање у Европи. 

Фабрика "Ваи Ваи" је део глобалног конгломерата Kиновејшн групе, која се састоји од 122 компаније и 76 брендова, а присутна је у неколико делатности - инфраструктури, хотелијерству, банкарству, телефонији, прехрамбеној индустрији, хидроенергетици, образовању, производњи цигарета и пића. 

Власник Киновешјн групе је први непалски милијардер Бинод Чодри, који се налази и на Форбсовој листи милијардера.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво