Брнабић: Реалан нови аранжман са ММФ-ом, али не финансијски

Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је да се разговара о новом аранжману са ММФ-ом и да је у овом тренутку реалније да ће Србија имати још један аранжман.

Ана Брнабић је истакла да је "апсолутно реално" да аранжман неће бити финансијски зато што Србији не треба финансијска подршка и осигурање, чак ни из предострожности.

На питање да ли се Србија променила у претходне три године, Брнабићева је указала да јесте и то великим делом захваљујући аранжману са ММФ-ом, чија Мисија ће доћи у Србију до краја месеца.

"Мислим да смо захваљујући ММФ-у, али и нашој озбиљности, поново стекли макроекономску стабилност и успоставили фискалну консолидацију. Мислим да то осећају и грађани и привреда", рекла је Брнабићева.

Истакла је да јој је драго да данас види један "фантастични извештај ММФ-а" који, каже, много говори о томе шта је Србија све постигла, али и какав је партнер.

Премијерка је казала да ће се са ММФ у наставку структурних реформи разговарати о реформама које би требало да повећају привредни раст и БДП.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво