Михајловићева са Толедом: Србија добро место за инвестирање

Директор Истраживачке групе Брисела која припрема извештај и водич за инвестирање у Србији, Фадрик Алварес Толедо, похвалио је напредак Србије и истакао да је на добром путу за долазак нових инвестиција.

"Много тога сте урадили, Србија има доста потенцијала и могућности за даљи развој. Верујемо да као земља можете допринети унапређењу инвестиционе климе у целом региону", рекао је Толедо у разговору са министарком грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зораном Михајловић, саопштено је из ресорног министарства.

Толедо је похвалио досадашња постигнућа Србије, како у области транспорта, тако и напредак на Дуинг бизнис листи Светске банке о условима пословања, истакавши да је Србија на добром путу за долазак нових инвестиција.

Зорана Михајловић је истакла да је Србија политички и економски стабилна земља, што је и најважнији предуслов за долазак нових инвестиција.

Приоритети Србије у области друмског и железничког саобраћаја, регионално повезивање и привлачење страних инвеститора биле су теме данашњег састанка, наводи се у саопштењу ресорног министарства.

"Србија је политички и економски стабилна земља, што је и најважнији предуслов за долазак нових инвестиција и даљи развој економије и повезивања. Као најкраћа рута између истока и запада, као центар региона, поставили смо неколико приоритета у транспортном сектору - завршетак Коридора 10 и 11, модернизација и реконструкција железниког Коридора 10, пре свега пруге Београд - Будумпешта и Ниш - Димитровград, изградња „аутопута мира" Ниш - Мердаре - Приштина и даљи развој ваздушног и речног саобраћаја", рекла је Михајловићева.

Потпредседница Владе је истакла да је стратешки циљ Србије улазак у Европску унију, рекавши да се све реформе и закони доносе у складу са европским стандардима.

"Наш циљ је да се инфраструктурно повежемо са суседима и даље са европским земљама, јер је то добро за развој наших националних економија и регионалну сарадњу. Желимо да помогнемо да цео регион иде напред, да створимо добру инвестициону климу не само у Србији, већ и у земљама Западног Балкана", рекла је министарка.

Истраживачка група Брисела представља најбољи извор обавештајних података о економијама у развоју, пословању, спољној политици и глобалним темама, чије извештаје користе утицајни пословни људи и инвеститори. Водич за инвестирање у Србији биће представљен пред почетак Самита ЕУ - Западни Балкан који се у мају ове године одржава у Софији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво