Са ваучером на скијање на Бесној Кобили

На Бесној Кобили, планини код Врања, и за предстојећи празник и викенд попуњен је смештај у Планинарском дому. Деци је доступна школа скијања, а за све посетиоце бесплатно је изнајмљивање ски-опреме.

Прво науче основе скијања – кретање на скијама, са штаповима и како да се самостално пењу уз ски-лифт. Ове сезоне раде и ски-лифт и табач, снега има довољно. Школарци из Лесковца први пут су на овој планини.

"Ја се овде проводим се супер, први пут скијам, научио сам то за врло кратко време", каже Павле Ранђеловић из Лесковца.

Миљана Јовановић из Лесковца истиче да је упознале другаре из Врања, као и да се друже и увече када нису на стази.

"Свиђају ми се и ове планине са стране и то што има снега, доста добро за скијање", наводи  Петра Петрушевић из Врања.

На Бесној Кобили је, по традицији, најактивније током зимског распуста и у фебруару су смештајни капацитети резервисани. У Планинарском дому, који се налази на 1.480 метара надморске висине, има 66 лежајева.

"Бављење физичким активностима на овој висини је од непроцењивог значаја. Опет смо овде и надам се да ћемо и наредних година наставити ову успешњу сарадњу која траје већ пет година", наглашава Срђан Петковић, инструктор скијања.

"У Аустрији праве у камењару предивне стазе и скакаонице, светска такмичења се одвијају. Овде природа нам дала, па не умемо да искористимо", сматра Наско Петрушевић из Врања. 

Трећу годину заредом заинтересовани грађани могу ваучере од 5.000 динара да искористе у Планинарском дому на Бесној Кобили.

"Ми из Планинарског дома конкурисали смо код Министарства, као и Специјална болница у Врањској бањи. На југу Србије смо ми две установе које пружају услуге гостима који користе бесплатне ваучере. Велико је интересовање", каже Небојша Ристић из Туристичке организације Врања.

Према подацима Туристичке организације Врања, ваучере на овој планини највише користе Београђани и Војвођани током пролећних и летњих месеци.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи