Антић: Влада има потпуно нову политику у области енергетике

Министар рударства и енергетике Александар Антић изјавио је да су иностране инвестиције у Србији добродошле, да Србија представља сигурну земљу за улагања и да Влада има потпуно нову политику у области енергетике.

Александар Антић је разговарао са амбасадорком Израела у Београду Алоном Фишер Кам и делегацијом израелске компаније "Madei Taas", која је заинтересована да инвестира у српски енергетски сектор.

"Ово је, за српску енергетику, после више од три деценије, најбољи период у инвестиционом смислу", оценио је Антић.

Додао је да је Србија имала читав сет пројеката у енергетској сфери који ће, у будућности, донети озбиљну енергетску безбедност и одредити Србију као лидера у региону и у електроенергетици.

Министар је подсетио да, за разлику од свега тога, у дугом низу година није било озбиљних инвестиција у енергетици, саопштило је Министарство рударства и енергетике.

Говорећи о израелској компанији, Антић је рекао да сви потрошачи са довољном потрошњом енергије, као што су топлане и индустријски објекти у прехрамбеној, фармацеутској, тешкој индустрији и слично, представљају потенцијални пројекат.

Амбасадорка Фишер Кам оценила је да је састанак био од изузетног значаја за размену информација о сарадњи у области енергетике, као и прилика за упознавање са искуствима израелских компанија које послују на српском тржишту.

Компанија "Madei Taas" спремна је да покрене електроенергетске пројекте који се односе на комбиновану производњу топлотне и електричне енергије (CHP) или Пројекте когенерације широм Србије.

У контакту су са неколико субјеката у приватном и јавном сектору у више локалних самоуправа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво