Поповић: Градња индустријског парка у Борчи ове године

У Борчи ће се ове године градити највећи индустријско-технолошки парк у овом делу Европе, најавио је министар за технолошки развој и иновације Ненад Поповић.

Поповић је истакао да је више од 40 кинеских и светских компанија потписало меморандум да у парку, када буде изграђен, имају своје развојне и истраживачке центре.

Како каже, ту ће се запослити млади из Борче, Земуна, а сигурно је да ће и цена квадрата у Борчи, Земуну, Крњачи и рубним деловима порасти у наредних неколико година.

Према његовим речима, та инвестиција ће запослити директно 10.000 људи, а индиректно ће обезбедити 50.000 радних места.

"Борча је дефинитивно град будућности", рекао је Поповић гостујући на РТС-у.

Истакао је да су председник Србије Александар Вучић и председник Кине Си Ђинпинг договорили изградњу технолошког центра и изградња тог пројекта ће, каже, почети ове године, а финансираће га кинеска компанија која је градила мост у Борчи (ЦРБЦ).

Они ће, каже Поповић градити и финансирати пројекат, а Србија ће обезбедити земљу са леве стране Дунава.

"Пројекат ће бити врло сличан оним индустријским парковима који су данас у Кини, Франкфурту, Берлину и то је нови концепт, где се живи и ради у урбаној средини, а индустрија ће бити чиста, јер је реч о високо-технолошкој индустрији", рекао је Поповић.

Број коментара 26

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво