Почиње асфалтирање тунела Предејане

У Грделичкој клисури на Коридору 10 почиње асфалтирање у тунелу Предејане, који би требало да буде готов у марту, а потпредседница Владе и министарка грађевинарства Зорана Михајловић изјавила је да је санирањем клизишта код тунела грађевински решена најкритичнија тачака на том градилишту.

Михајловићева је, заједно са директором "Коридора Србије" Зораном Бабићем, прошла кроз десну тунелску цев Предејана и обишла радове на санацији клизишта, где се прошле године у априлу обрушио потпорни зид на косини.

Министарка је захвалила "Коридорима Србије" и свим радницима који и по лошем времену раде.

"Хвала радницима који свакодневно раде и током зиме, то је знак да решавамо у Грделичкој клисури једну по једну критичну ствар. Ово је најтеже градилиште не само у Србији већ и у овом делу Европе", нагласила је Михајловићева.

Истакла је да санирањем клизишта више нема проблема на том градилишту.

Директор "Коридора Србије" Зоран Бабић рекао је да ће од викенда почети радови на асфалтирању десне тунелске цеви Предејана и да ће се кренути са проширењем тунела за хаварисана возила, након чега ће бити асфалтирана лева цев.

Подсетио је да у клисури постоји шест деоница, пет извођача и два надзорна органа и да је отворено својеврсно такмичење ко ће први завршити свој део.

Бабић верује да ће прва деоница која ће бити готова бити управо тунел Предејане, у марту.

Подсетио је да је тунел дуг око један километар, да је вредност радова 16 милиона евра и да је главни изводач радова "Јуроелијенс".

Радове финансира Европска инвестициона банка, а пројектант је Саобраћајни институт ЦИП.

"Хвала свим колегама у Коридорима, Министарству грађевине и свим извођачима радова у Грделици, страним и домаћим подизвођачима који раде и у овим условима, како би што пре завршили јужни и источни крак Коридора 10", рекао је Бабић.

Михајловићева је одговрајући на питања новинара у Врању рекла да би ауто-пут кроз Грделичку клисуру у дужини од око 26 километара требало да буде завршен крајем првог квартала или током другог квартала ове године.

Истакла је да је на јужном краку Коридора 10 остало да се изгради још око 34 километара, као и да је у Грделичкој клисури завршено више од 60 одсто радова, а на деонице Српска Кућа - Левосоје од осам км 87 одсто радова.

Михајловићева је рекла да ће саобраћај у клисури бити пуштен тек када све деонице буду завршене.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво