Наградна игра "Узми рачун и победи" и ове године

Влада Србије је на данашњој седници усвојила закључак да се и ове године организује наградна игра са фискалним рачуна и слиповима "Узми рачун и победи".

Борба против сиве економије један је економских приоритета Владе, а организација наградне игре је једна од важних мера Националног програма за сузбијање сиве економије, саопштила је Канцеларија Владе за сарадњу с медијима.

Имајући у виду велики успех првог круга, у којем је према истраживању НАЛЕД-а учествовало готово 40 одсто грађана и послато више од 85 милиона рачуна, Влада је усвојила закључак о организовању новог циклуса наградне игре, јер је оцењено да је рекордни одзив значајно допринео јачању пореске културе грађана и привреде и изградњи свести о важности плаћања пореза и одговорног пословања за добробит целог друштва. 

Приређивач новог циклуса биће Влада Србије у сарадњи са НАЛЕД-ом и привредом окупљеном у Савезу за фер конкуренцију.

Наградни фонд "Узми рачун и победи 2018" биће значајно вреднији него прошле године и састојаће се од већег броја аутомобила и станова који ће бити додељени учесницима у наградној игри током јавног извлачења. 

Поред јачања свести грађана о губицима које сви грађани Србије трпе услед сиве економије, први циклус имао је и значајне фискалне ефекте. 

Током три месеца наградне игре, евиденција промета преко фискалних каса повећана је за чак 33 одсто код малих обвезника код којих је сива економија најзаступљенија, а порески инспектори регистровали су за четвртину мање прекршаја у издавању фискалних рачуна. 

У истом периоду забележен је раст безготовинских трансакција за 18,5 одсто, наведено је у саопштењу.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво