Израелски "Мобиликом" заинтересован да улаже у Србији

Министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић састао се са представницима израелске компаније "Мобиликом" и том приликом поручио да је Влада Србија спремна да пружи највеће могуће подстицаје за привлачење страних инвестиција у сектор ИТ и иновација, саопштено је из тог ресора.

"Наши партнери из Израела показали су велику заинтересованост за долазак на српско тржиште. Поручио сам им да ће Влада Србије дати највеће подстицаје свим оним инвеститорима који у Србији желе да отворе развојне и истраживачке центре, као што то жели израелски 'Мобиликом'", рекао је Поповић након састанка.

Оценио је да је Србија изванредна земља за улагање у сектор иновација и ИТ јер има одличну кадровску базу и талентоване младе инжењере.

Због тога, наводи, "Мобиликом" жели да управо у Србији отвори свој европски Центар за истраживање и развој.

Нагласио је да би долазак ове компаније на тржиште Србије донео нова радна места за младе инжењере, што би утицало на раст економије и останак младих у Србији.

"Компанија 'Мобиликом' је глобални провајдер комуникационог решења за критичне мисије. Они су развили своју 4Г технологију – комуникацију без потребе за било каквом инфраструктуром, што је нарочито корисно у случајевима природних непогода и катастрофа. Тренутно раде и на развоју 5Г мреже. Сигуран сам да би међусобна сарадња Израела и Србије допринела даљем успешном развијању ИТ, иновационог и технолошког сектора у Србији", закључио је Поповић.

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара