Вујовић: Путања којом се Србија креће позитивна и одржива

Министар финансија Душан Вујовић рекао је да је путања којом се Србија креће у сваком погледу позитивна и одржива, што сви препознају, и наша земља је једна од ретких земаља у свету која је успела да преокрене негативан тренд пада БДП-а у сред фискалне консолидације.

"То јесте такозвана експанзивна консолидација, пошто постоји стална теза о томе да свака консолидација мора да буде рестриктивна. Мора, ако не знате шта радите, мора, ако претерате са рестриктивним мерама и не знате да их укомбинујете са мерама које подржавају раст", изјавио је Душан Вујовић на првом бизнис ручку у организацији АФА женске мреже.

Како додаје, Србија је 2017. годину завршила са суфицитом од 1,0 одсто БДП-а, а ову годину планира дефицит од 0,6 одсто БДП-а на нивоу централне државе и од 0,7 одсто на нивоу опште државе.

"Дефицит је четири пута мањи од Мастрихта, а све земље у Европи имају проблема да испоштују Мастрихт", указао је Вујовић.

Реформе и рестриктивна политика су, како је указао биле неопходне, јер је ситуација у нашем буџету 2014. године била катастрофална.

"Људи спроводе реформе да би себе припремили да раде оно што је нормално у будућности", поручио је Вујовић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво