Михајловићева: Април последњи рок за мост у Младеновцу

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја инфраструктуре Зорана Михајловић је наложила "Путевима Србије" да хитно предузму мере да обезбеде државни пут који пролази кроз Младеновац у близини школе, лежећим полицајцима и додатном саобраћајном сигнализацијом. Министарка је критиковала предузеће "МБА-Ратко Митровић нискоградња" због кашњења радова на рехабилитацији моста преко железничке пруге Београд–Велика Плана у Младеновцу.

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић критиковала је предузеће "МБА-Ратко Митровић нискоградња" због кашњења радова на рехабилитацији моста преко железничке пруге Београд–Велика Плана у Младеновцу упозоравајући да се пробијање рокова неће толерисати и да је април последњи рок.

"Према уговору извођач је имао 75 дана да заврши рехабилитацију, а радови трају готово 300 дана, што је недопустиво. Још једном упозоравам извођача да свако кашњење са радовима повлачи плаћање пенала, као и негативне референце за будуће послове", рекла је Михајловићева након обиласка радова, саопштило је ресорно министарство.

"Април је последњи рок у којем мост мора бити у потпуности у функцији, јер је ова саобраћајница од великог значаја за грађане Младеновца", нагласила је Михајловићева.

Она је рекла да од "Путева Србије" очекује да појачају надзор на овом пројекту, како би радови на мосту били завршени до краја априла. 

Подсетила је да и да је неколико пута обилазила радове на овом мосту и да никад није затекла довољан број радника.

Уговорена вредност радова на рехабилитацији моста на државном путу I Б реда 25, преко железничке пруге Београд–Велика Плана износи 89,3 милиона.

"Одмах обезбедити пут у близини школе у Младеновцу"

Зорана Михајловић је то наложила после обиласка саобраћајнице у зони ОШ "Коста Ђукић" у градској општини Младеновац, а која представља једну од "црних тачака" у овој општини са становишта безбедности у саобраћају, саопштило је ресорно министарство.

"У зони школе свакодневно пролази око 1.000 деце која иду у школу или вртић, прелазећи пут који није безбедан. Тражила сам од 'Путева Србије' да одмах поставе лежеће полицајце и предузму све друге мере како би деца била безбедна кад иду у школу", истакла је Михајловићева.

Министарка је рекла да је Влада као стратешки циљ у области безбедности у саобраћају поставила да до 2020. ниједно дете не погине у саобраћају и зато се мора посебна пажња посветити "црним тачкама" у зони школа.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи