Изградња станова за припаднике снага безбедности на пролеће

Министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић наводи да у марту почиње градња станова за припаднике сектора безбедности. Локације су Београд, Врање, Ниш, Краљево, Крагујевaц и Нови Сад.

Зорана Михајловић наводи да су локације на којима могу да се граде станови за припаднике сектора безбедности припремљене и да практично 7.400 станова може да почне да се гради у другом и трећем кварталу године, односно од марта, па надаље. 

"Припремили смо локације на којима могу да се граде станови већ од марта месеца, у шест градова. Једна локација је у Београду, затим у Врању, Нишу, Краљеву, Крагујевцу, Новом Саду", рекла је Михајловићева за Танјуг, након друге седнице Националног савета за изградњу станова за припаднике сектора безбедности.

То, како каже потпредседница владе, нису једини градови који су исказали жељу да се баш тамо граде станови за снаге безбедности, то су учинили и Лесковац, Обреновац, Кикинда, али има и других градова где постоје потребе за изградњом станова, попут Новог Пазара, Пријепоља, Ужица, Чачка...

"Ми ћемо у наредном периоду разговарати са њима и тражити од њих да нам понуде локације, које наравно морају да буду спремне, са планском документацијом, са одређеном комуналном инфраструктуром, о чему ћемо такође разговарати на наредној седници", рекла је Михајловићева.

Најмања спратност зграда које ће се градити за припаднике сектора безбедности биће четири спрата, а цена ће бити у просеку 500 евра по квадратном метру, док ће, како је рекла, изградња једне зграде трајати око годину дана.

"Све то ћемо имати до детаља, тачно како се субвенционише, како је кредитирање, колико учествује у томе држава, а очекујем и да добијемо модел финансирања од Министарства финансија и то ћемо имати за две недеље, када будемо опет имали седницу и верујем да ћемо онда кренути да градимо", рекла је потпредседница владе.

Градови који су до сада исказали потребу да се и код њих гради су - Ужице, Чачак, Лесковац, Нови Пазар, Панчево, Пирот, Пожаревац, Пријепоље, Ваљево, Зрењанин, Бор и Зајечар.

Комисија за припрему предлога програма изградње станова за припаднике снага безбедности, којим је председавала председница Владе Ана Брнабић, одржала је други састанак у згради Владе Србије.

Учесници састанка разговарали су о активностима радне групе за праћење и координацију спровођења активности у вези са пројектом изградње станова, анализирали податке о исказаним потребама припадника сектора безбедности, те разматрали могуће финансијске моделе за извођење тог пројекта, саопштено је из кабинета председнице владе.

Закључено је да састанци Комисије треба да се одржавају чешће, како би учесници могли да размотре сва отворена питања у вези са пројектом изградње станова и да на њих предложе одговарајућа решења у што краћем року.

На састанку су учествовали министри Зорана Михаjловић, Александар Вулин, Нела Кубуровић и остали чланови Комисије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво