Чадеж: Посета јапанске делегације велика шанса

Са премијером Јапана Шинзом Абеом, који данас долази у Београд, стижу и представници 16 компанија, што даје посебну снагу тој посети, рекао је за РТС председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж.

Чадеж је, гостујући у Дневнику РТС-а, рекао да је урађена анализа онога што Србија може да понуди Јапану и истиче да је реч о фантастичној шанси коју би требало да искористимо.

Подсетио је да јапанске компаније које већ послују у Србији имају добра искуства.

Чадеж истиче да велике корпорације чији представници данас долазе у Београд покривају различите области, инфраструктуру, пољопривреду, туризам...

Међутим, ПКС је урадио анализу производа из Србије који би могли бити конкурентни на јапанском тржишту.

Каже да је Јапан четврта земља у свету по обиму увоза пољопривредних произвoда, и да Србија има шта да понуди.

Председник ПКС објашњава да, када јапански премијер долази у посету некој земљи са 16 великих корпорација, онда се то прати у пословној заједници Јапана.

Наводи да је битно да после посете извучемо највише и да се разговара о делегацији пословних људи из Јапана који би требало да дођу у Србију у првој половини године, као и о делегацији из Србије која би отишла у Јапан и разговарала о конкретним аранжманима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи