Београду недостају нови хотели, ускоро "Хилтон" и "Мона Плаза"

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић оцењује за "Танјуг" да Београд нема довољно хотела, али ни других смештајних капацитета у односу на број туриста који га посећују.

У првој половини ове године требало би да буди отворени "Хилтон" на Славији и "Мона Плаза" на Дорћолу, чија је изградња започела крајем прошле године, најављује Поповић.

Наводи да не може да процени колико је нових хотела потребно главном граду, јер "Београд брже расте као туристичка дестинација него што се отварају нови смештајни капацитети".

Ипак, оцењује да 94 хотела, колико их сада има, нису довољна, као да недостају и други смештајни капацитета.

"То се најбоље види у периоду од половине децембра до половине јануара када је готово све попуњено", истиче Поповић.

Ослањајући се на податке из новембра прошле године наводи да је Београд прешао "зачарану бројку" од два милиона ноћења, што је у односу на прошлу годину раст од 20 одсто.

Напомиње да прецизних података о броју гостију током новогодишњих празника још нема, јер статистика није готова, али наводи да су процене Туристичке организације да је манифестацију "Београдска зима", која је почела 1. децембра, посетило између 100.000 и 130.000 гостију.

Упитан ко је од туризма у овом периоду највише профитирао, оцењује да је поред људи из сектора туризма и угоститељства који директно зарађују, највише профитирао Београд, наводећи да је приход који се очекује за овај број гостију између 24 и 30 милиона евра.

Да туризам постаје једна од најважнијих привредних грана у престоници, према његовим речима, показује и податак да ће Град за 2017. годину имати приход од туризма између 750 и 800 милиона евра.

Додаје и да је Београд град "манифестационог туризма", те да су управо манифестације протеклих година привукле велики број туриста.

"То је учинила и 'Београдска зима' која је у главни град довела значајан број гостију из земље и пре свега из иностранства, те допринела да се о Београду Београду пише, говори и да је свако из Београда понео лепе утиске које ће пренети даље", закључио је Поповић.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво