Вињете иду у историју?

Директор Хрватских ауто-путева Борис Хузјан изјавио је да се на нивоу целе Европске уније припрема промена система наплате коришћења ауто-путева.

У контексту развоја модела наплате путарине за све врсте возила, важно је истаћи да је предлогом нове директиве Европског парламента планирано да у скорој будућности плаћање путарине буде могуће једино по моделу пређене деонице ауто-пута, а не наплата за одређени период коришћења, рекао је Хузјан, пише "Јутарњи лист".

Према Хузјану, такав систем већ постоји у Хрватској.

"Ресорно министарство је у склопу свих реформи које спроводимо расписало јавни позив за исказивање интереса за израду студије развоја електронског система наплате путарине у Хрватској", нагласио је Хузјан.

Намера је, како је истакао Хузјан, да се унапреди постојећи систем наплате путарине, а студија ће, додао је он, да покаже који је облик електронског система наплате најпогоднији за аутопутеве, уважавајући нове технологије, пише "Јутарњи лист".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво