Аеродром "Никола Тесла" оборио рекорд – 5,34 милиона путника у 2017.

Услуге Аеродром "Никола Тесла" током 2017. године користило је 5.343.420 путника, чиме је оборен рекорд, објавио је аеродром.

То је први пут да је београдски аеродром угостио више од, некада незамисливих, пет милиона путника током године.

На аеродрому истичу да су јубиларну 55. годину завршили са историјским резултатима, наведено је у саопштењу.

Тако је нови историјски рекорд донео повећање броја путника од девет одсто у односу на прошлу годину, док је превоз робе и поште увећан 40 одсто у односу на претходну годину.

Услуге београдског аеродрома током 2017. године користио је у просеку 445.285 путника месечно, односно 14.364 путника дневно, или 599 путника у једном сату.

Аеродром "Никола Тесла Београд" у последњих 18 месеци заредом бележи повећање броја путника, а у истом периоду и апсолутне месечне рекорде у броју путника.

У јулу је чак четири пута оборен историјски дневни рекорд у броју путника, а последњег дана у месецу постављен је и нови апсолутни дневни рекорд са услужених 23.139 путника, док је у августу постављен апсолутни месечни рекорд, када је услужен 641.371 путник.

"Понуда летова из Београда током 2017. године обогаћена је успостављањем летова националне авио-компаније за Венецију, док је авио-компанија 'Хаинан ерлајнс' након 17 година повезала престонице Србије и Кине, преко Прага", наводи се у саопштењу.

Нискотарифна авио-компанија "Визер" започела је летове за Фридрихсхафен, Нирнберг, Хановер и Малту, авио-компанија "Атласглобал" за Истанбул, а нискотарифна авио-компанија "Трансавиа" за Амстердам.

"Понуду атрактивних летова наставићемо већ за 10 дана, када ће иранска национална авио-компанија 'Иран ер' директним летом повезати престонице Србије и Ирана након 27 година", наводи се у саопштењу.

Само две недеље касније и друга иранска авио-компанија "Куесхм ер" најавила је почетак летова за Техеран, авио-компанија "Вуелинг" од 24. марта летове за Барселону, а авио-компанија "Ес Џет" ће од 31. јула започети летове за Базел.

И овогодишња туристичка сезона била је најуспешнија у историји аеродрома, а број путника у чартер саобраћају већи је 28 одсто у односу на прошлу сезону.

Ова година карактеристична је и по далеко већем интересовању иностраних туриста да организовано путују у Београд и Србију.

Аеродром је у 2017. години забележио високу тачност (редовност) полазака свих летова од 85 одсто, док је проценат летова са великим кашњењем износио само 2,5 одсто.

Тачност полазака летова националне авио-компаније "Ер Србија" од њеног настанка стално се побољшавала, што је резултат континуираног усклађивања и унапређивања сарадње.

Чак 88 одсто полазака свих летова националне авио-компаније у 2017. години обављено је без закашњења, што је изузетно висока тачност према светским мерилима.

Проценат летова националне авио-компаније са великим кашњењем износио је само 1,8 одсто у 2017. години.

"Аеродром 'Никола Тесла' и у 2018. години очекује наставак тренда повећања броја путника, а стално унапређење понуде летова и најава успостављања нових линија најбољи су доказ да су Београд и Србија све атрактивнија дестинација, а Аеродром 'Никола Тесла Београд' сигуран и поуздан партнер", наводи се у саопштењу.

број коментара 2 пошаљи коментар
(четвртак, 04. јан 2018, 15:34)
Markovljev [нерегистровани]

Prag 15.000.000

To su veoma dobri rezultati, ali imamo šta da jurimo, Prag je imao 15.000,000 putnika. Jeste u centru Evrope, ima šta da pokaže svetu, ali ima i Srbija, pa neka nam to bude merilo, da do toga takodje stignemo.

(четвртак, 04. јан 2018, 13:54)
anonymous [нерегистровани]

Prodaja

Ako dobro ide , ne treba ga prodati.