Рок за избор концесионара за аеродром продужен до 5. јануара

Владе Србије и Аеродром "Никола Тесла" објавили су да је рок за избор понуђача за концесију за аеродром у Београду продужен до петка, 5. јануара.

Обавештење о продужењу рокова у поступку за давање концесије објављено је данас у листу Политика, а 29. децембра у Службеном гласнику.

Наведено је да је продужење рока неопходно из разлога свеобухватне анализе накнадно примљених информација и достављених појашњења.

Претходно је рок био до 25. децембра, па је продужен до 29. децембра.

Јавни позив заинтересованим концесионарима Влада Србије и Аеродром "Никола Тесла" објавили су 10. фебруара прошле године, а пристигле су четири понуде.

Понуде су доставили швајцарско-француски конзорцијум "Zurich Airport" са компанијама "Eiffage" и "Meridiam Eastern Europe Investments", индијско-грчки конзорцијум "GMR Infrastructure ltd" и "Terna", француска компанија "Vinci Airports" и јужнокорејско-турско-кипарски конзорцијум "Incheon international Airport corporation", "Yatirimlari ve Islatme", "VTB capital infrastructure".

Предмет концесије је финансирање, развој кроз изградњу и реконструкцију, одржавање и управљање инфраструктуром аеродрома и обављање делатности оператера аеродрома.

Предвиђено је да се концесија даје на 25 година.

број коментара 0 пошаљи коментар