Антић: Анекс уговора о новој тачки испоруке руског гаса

Министар енергетике Александар Антић је изјавио да су у Москви "Србијагас" и "Гаспром" потписали анекс комерцијаног уговора и да је уведена нова тачка испоруке руског гаса на српско-мађарској граници.

Антић је новинарима рекао да је током посете председника Србије Александра Вучића Москви потписан и тај анекс којим је продужен анекс уговора за још три године.

"Увели смо нову тачку испоруке на српско - мађарској граници, тако да је Србија у сваком случају безбедна. 'Гаспром' има уговорну обавезу да Србији испоручи гас или на Банатском двору или на украјинско-мађарској граници или на српско - мађарској граници, да ли ће то ићи преко Украјиние или из гасних складишта у централној Европи, то је ствар 'Гаспрома' и није питање које српску страну треба да тангира", рекао је Антић.

Министар је тако одговорио на питање шта ће се десити ако Русија обустави испоруку гаса преко Украјине.

Како је рекао, да ли ће бити прекинут транзит кроз Украјину је велика прича да би је детаљно коментарисао, али да може да каже да се Србија спрема за сваки сценарио.

"Ова влада то питање на дневном нивоу прати, правимо стратегију и имамо решење за сваки сценарио", нагласио је Антић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 01. мај 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво