Москва и Београд договорили укидање забране реекспорта гаса

Русија и Србија су се договориле да из међудржавног споразума искључе клаузулу којом се коришћење купљеног руског природног гаса ограничава само на домаће тржиште.

Тај амандман је унет у протокол о изменама и допунама споразума који је објављен на информативном веб порталу о државним актима, преноси агенција Тас.

Члан споразума, према којем је природни гас који се испоручује Србији у оквиру међудржавног споразума намењен само за потрошњу на српском тржишту проглашен је неважећим, додаје руска агенција.

"Гаспром" је раније обећао да ће, као одговор на захтеве Европске комисије, обезбедити слободан проток гаса на европско тржиште.

Према условима споразума, Русија се обавезала да испоручује Србији гас у укупном износу до пет милијарди кубних метара годишње у периоду од 2012. до 2021. године, наводи се у информацији.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
11° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи