Зрењаниски "Шинвоз" на путу опоравка

У зрењанинској Фабрици за ремонт шинских возила "Шинвоз" конкурс за упошљавање нових радника је стално отворен. Због значајног повећања обима производње и пословања са иностраним партнерима недостају радници металске струке, првенствено бравари и лиценцирани заваривачи. Уговорени су послови за наредних десет година.

Тридесеттрогодишњи бравар Синиша Тодоровић из Елемира један је од око 250 радника фабрике шинских возила "Шинвоз" из Зрењанина.

Посао је добио пре шест месеци након обуке и лиценцирања за вариоца, завршеној управо у фабрици.

"Нон-стоп се траже заваривачи, имамо и школу заваривања која је од скоро почела са радом. Ми сада имамо лиценце, с тим што се полаже интерни атест у фирми", каже радник Синиша Тодоровић.

Радник Милан Бјелетић прича да није било тешко проћи обуку.

"Ја сам у овом послу већ десетак година, знам много тога и само је било питање времена када ћу добити тај папир", додаје Милан Бјелетић.

Након својевремено лошег пословања и стечаја, већ неколико година је зрењаниски "Шинвоз" на путу опоравка.

Осим за домаће тржиште, значајан део производње усмерен је ка иностранству и посла има за наредних десет година.

Директор "Шинвоз" Радомир Миљуш указује да су у фирми тренутно у реализацији два велика уговора.

"Један је са 'Србијавозом' вредан три и по милиона евра, уговор је на годину дана и ради се о модернизацији и ремонту пет гарнитура електромоторних возова. Други је уговор потписан са мултинационалном компанијом 'Бомбардије', за које ћемо радити наредних десет година кровове и кабине за возове који ће они комплетирати у својим фабрикама у западној Европи", истиче Миљуш.

У зрењанинском "Шинвозу" наредних недеља почеће монтажа специјализоване серијске производне линије и планира се упошљавање још око 150 заваривача и бравара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво