Михајловић са Ћолакуом о инфраструктурним пројектима

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је са потпредседником Владе Румуније Јон-Марсел Ћолакуом о сарадњи две земље у области инфраструктуре и транспорта, укључујући пројекат изградње ауто-пута Панчево-Темишвар.

Зорана Михајловић је рекла да је Србија за овај пројекат била заинтересована и раније и да је важно да данас постоји и јасан став са румунске стране да желе да се пројекат реализује и да се направи договор у вези с израдом пројектно-техничке документације, саопштило је ресорно министарство.

Ћолаку је истакао да овај пројекат има политичку подршку Владе Румуније и да би било добро да се што пре крене са израдом пројектне документације. Додао је да сарадња Румуније, Бугарске, Грчке и Србије на ниову лидера земаља даје додатне могућности за заједничке иницијативе и пројекте.

Потпредседница је нагласила да постоји много могућности за сарадњу и заједничке пројекте у региону, посебно након што је Београд ове недеље изабран да буде седиште Транзитне заједнице Западног Балкана.

"То отвара нове прилике да се још брже повезујемо са регионом и Европском унијом, како изградњом нових путева и пруга, тако и уклањањем нефизичких баријера", рекла је Михајловић.

С тим у вези, на данашњем састанку, којем је присуствовао и министар за европске фондове Румуније Мариус Ника, разговарано је о споразуму о железничком саобраћају, којим ће се регулисати граничне процедуре, као и о даљој либерализацији у области друмског саобраћаја.

Такође је било речи о пројектима у водном саобраћају, међу којима су најважнији пројекат ревитализације бродске преводнице ХЕ Ђердап 1 на Дунаву и пројекат побољшања навигационе инфраструктуре на Каналу Бегеј, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи