Апелациони суд поништио решење о стечају "Стакларе"

Привредни апелациони суд у Београду поништио је решење о стечају у "Српској фабрици стакла" (СФС) у Параћину и омогућио враћање на посао 230 радника који су отпуштени после решења о стечају.

Апелациони суд је поништио решење о стечају, које је 20. септембра донео Привредни суд у Крагујевцу, због погрешног или непотпуно утврђеног чињеничног стања, изјавио је Танјугу председник Самосталног синдиката Српске фабрике стакла Живојин Матејић.

"Нисмо још добили решење Апелационог суда, па не знам остале детаље, али је решење поништено и то је најважније", рекао је Матејић.

"После овог решења, отпуштени радници треба да се врате на посао и да им се надокнади штета која им је нанета, не може да буде сада 'било је шта је било' и да они буду колатерална штета", додао је Матејић и најавио да ће синдикат консултовати правнике из области радног права.

Како каже Матејић, консултоваће се која су права радника који су отпуштени "преко ноћи, преко Фејса" у поништењу стачаја.

Привредни суд у Крагујевцу решење о стечају "Српске фабрике стакла" донео је 20. септембра због дуга "Стакларе" од 47 милиона евра предузећу "Вексилиум Балкан" из Чачка и именовао Сашу Јовановића за стечајног управника. Три дана касније отпуштено је 230 радника.

На одлуку Привредног суда у Крагујевцу жалили су се многи повериоци, али и Скупштина општине.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво