Дочекан петомилионити путник на Аеродрому "Никола Тесла"

На Аеродрому "Никола Тесла" дочекан је петомилионити путник за ову годину, што је рекорд у 55 година постојања аеродрома. До краја 2017. очекује се више од 5,3 милиона путника, што ће бити круна позитивног тренда пораста броја путника у последњих 18 месеци. Све што радимо доводи људе у Србију и промовише нашу земљу, што доприноси томе да има све више путника, а доприноси и приходима у буџету, каже премијерка Ана Брнабић.

Петомилионити путник је спортски новинар Небојша Вишковић који је јутрос отпутовао за Лондон. Он је као награду добио две авионске карте за било коју европску дестинацију и годишњу пропусницу за лаунџ део Аеродрома "Никола Тесла".

Председница Владе Србије Ана Брнабић рекла је да су изванредни резултати пословања аеродрома последица напора садашње и претходне Владе Србије као и показатељ да је Србија на правом путу.

"Београд је постао седиште Транспортне заједнице, а добили смо и да једини град у свету поред Цириха, где ће се одржати највећи светски скуп иноватора 'World Minds', буде у Београду", рекла је Брнабићева.

"Све што радимо доводи људе у Србију и промовише нашу земљу, што доприноси томе да има све више путника и приходима у буџету", нагласила је Брнабићева.

Како је рекла – "Србија је на правом путу и са свим што смо постигли биће лакше ићи даље".

Директор аеродрома Саша Влаисављевић је навео да пре четири године аеродром није имао капацитет да прими оволико путника, као и да је профит био 125.000 евра.

"У овој години ближимо се заради између 28 и 29 милиона евра, број путника већи је за 51 одсто", рекао је директор аеродрома.

Влаисављевић је раније за РТС рекао да аеродром ове године има најбоље пословне резултате у историји. Добри резултати производ су отварања нових линија према Њујорку и Пекингу, а повећан је и број операција домаћег превозника "Ер Србије".

"Захвалан сам на подршци Владе Србије и на крилима 'Ер Србије' су настали овакви резултати. Уложили смо око шест милијарди динара сопствених средстава без кредитног задужења у претходне четири године", рекао је Влаисављевић.

Према његовим речима, 2017. је рекордна година – и у броју путника и у финансијском смислу.

"Вредност акција на Београдској берзи је отишла четири пута више у односу пре четири године. Проширили смо капацитет са пет милиона путника на седам милиона путника", истакао је Влаисављевић.

Градоначелник Београда Синиша Мали, који је и председник Надзорног одбора "Ер Србије", рекао је да је успешно пословање Аеродрома доказ огромне промене набоље, како Београда тако и Србије.

"Када сам учествовао у договорима са 'Етихадом', били смо на ивици банкрота, а сад је ово најбрже растући аеродром у региону", рекао је Мали.

Додаје да је поносан као Београђанин што Београд има најбољи аеродром, најбољу националну компанију и никада већи број гостију.

"У новембру је незапосленост била убедљиво најмања – 88.120 незапослених. То су све резултати тешких и непопуларних одлука које је доносио Александар Вучић, а ја очекујем још боља времена и још више путника", рекао је Мали.

Председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж рекао је да је Београд постао регионални саобраћајни центар, као и да је непроцењива вредност онога што је Аеродром урадио за привреду Србије.

"Колико је само пословних људи дошло, као и туриста, тешко је израчунати колики је то допринос, а треба истаћи и да је карго саобраћај са овог аеродрома увећан скоро 270 пута од 2013. године", рекао је Чадеж.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
15° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се