Николић са представницима кинеског града Нантонг

Кина и Србија настављају да граде добре односе на свим нивоима о чему сведочи и потписивање неколико споразума између две земље на недавно одржаном самиту Кине и земаља централне и источне Европе у Будимпешти, оцењено је у разговору председника Националног савета за координацију сарадње са Русијом и Кином Томислава Николића са делегацијом кинеског града Нантонг из провинције Ђангсу.

У саопштењу са састанка наводи се да су кинеско-српски односи одличан пример сарадње у оквиру "16 плус 1" иницијативе, и да је Кина један од најважнијих партнера Србије. 

Представници кинеског града Нантонг на челу са Маом Сјаопингом истакли су значај стратешког партнерства, а данашњи састанак сматрају потврдом наставка иницијативе "Један појас, један пут". 

Жеља нам је продубљивање односа две државе у области инфраструктуре, пољопривреде, телекомуникација, културе, туризма, а посебно смо заинтересовани за унапређење сарадње кинеских и српских градова, навели су представници Нантонга. 

Кажу и да механизам сарадње успоставњен на нивоу две државе желе да примене и на локалном нивоу, што би омогућило више заједничких пројеката. 

Национални савет ће наставити да пружа апсолутну и недвосмислену подршку наставку унапређења економских односа наших двеју држава, као и сарадњи кинеских провинција и локалних власти у Србији, наводи се у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи