Обустављен поступак продаје ЦИП-а

"Железнице Србије" и јавни извршитељ постигли су договор и поступак продаје Саобраћајног института ЦИП је обустављен.

Јавни извршитељ доставио је "Железницама Србије", као извршном дужнику, закључак којим обуставља поступак спровођења пленидбе 100 одсто удела које ова железничка компанија има у привредном друштву Саобраћајни институт ЦИП.

Како се наводи у саопштењу Железница, овим закључком налаже се и овлашћеном регистратору да изврши брисање заложног права на 100 одсто удела који "Железнице Србије" имају као извршни дужник у Саобраћајном институту ЦИП.

Како пише, споразум о начину измирења дуга постигнут је 1. децембра и њиме су дефинисани начин и модел измирења обавезе "Железница Србије" према извршном повериоцу.

Продају Саобраћајног института ЦИП покренуо је јавни извршитељ, с обзиром на то да је ово предузеће 100 одсто у власништву "Железница Србије", које су оснивач ЦИП-а, а које воде велики број радних спорова са запосленима.

Због извршења судских пресуда по основу изгубљених спорова, према Закону о извршењу и обезбеђењу, приступило се извршењу и јавни извршитeљ је покренуо поступак продаје удела "Железница Србије" у ЦИП-у путем лицитације, која је била заказана за 18. децембар, подсећа се у саопштењу.

Током 2014. и 2015. године постао је правоснажан велики број судских пресуда на име неколико хиљада тужби запослених у највећем броју из 2009. и 2010. године против "Железница Србије", које су се односиле на обрачун и исплату надокнада за сменски рад.

У претходне две године "Железнице Србије" измириле су по том основу износ од скоро две милијарде динара. Истовремено, процењује се да су обавезе "Железница Србије" по том основу још неколико стотина милиона динара, пише у саопштењу.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво