Упознавање младих са предузетничким идејама и изазовима

"Пут младог предузетника" је пројекат за смањење незапослености међу младима кроз промоцију омладинског предузетништва. Зато ће од 13. до 15. децембра у Београду бити организован Сајам омладинског предузетништва. На истом послу нашли су се Привредни форум младих министарстава омладине и спорта, просвете, привреде и Привредна комора Србије.

Млади људи имају прилике да се у универзитетским центрима упознају са предузетницима, да чују њихова искуства, и да сазнају како да се носе са изазовима које доносе послови којима би желели да се баве.

Тако је на Економском факултету Универзитета у Београду одржано предавање "Пут младог предузетника". Они који имају стартап компаније поделили су своја искуства са академцима.

"Мислим да је предузетник особа која има у ствари одређени мајнцет који се зове – направићу идеју без обзира у којој средини се налазим, без обзира којом опремом располажем. У питању је прави тим и у питању је визија и истрајност", рекао је Димитрије Јелић, извршни директор и оснивач компаније "SEEZER".

Привредни форум младих жели да повеже младе, привреду, академску заједницу и државне институције како би постао платформа за развој омладинског предузетништва у Србији.

"Идеја целог пројекта јесте да информишемо младе људе и да кроз интеракцију и комуникацију са већ успешним предузетницима мотивишемо да и сами крену у предузетничке подухвате. Сајам ће на једном месту окупити 50 успешних предузетника који ће кроз три дана младима указати на то како изгледа један развојни пут предузетника у Србији, и дакле желимо да прикажемо који су то успешни примери предузетника који послују на нашим просторима", каже Маријана Маринковић, председница Привредног форума младих.

Истраживања Министарства омладине и спорта показују да млади желе да покрену посао.

"Желе да се активирају. Само им је потребна адекватна информација и наравно помоћ и подршка на целом том путу. Дакле ми се залажемо и за то да млади људи поред отварања, значи када отворе та своја предузећа и предузетниништвом почну да се баве, да они могу да добијају стално неку менторску подршку. Ментор је ипак неко ко је драгоцен. Па ми и кад имамо приправника, годину дана неко ради са њим. Тако да и када се ради о предузетништву, сматрамо да је веома добро да постоји и зато подржавамо пројекте који дају такву могућност", истиче Снежана Клашња, помоћница министра омладине и спорта.

Тако ће средином децембра млади моћи на једном месту да виде како изгледа предузетничка заједница у Србији.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи