Сајам “Eтно храна и пиће”

Mеђународни сајам хране, пића и опреме "Етно храна и пиће", почиње сутра на Београдском сајму. Циљ - стварање препознатљивих робних марки Србије.

Сајам "Етно храна и пиће" одржава се 35. пут, а учествоваће 150 излагача, који ће бити представљени по регионима Србије - Војводине, Ужица, Београда, Лесковца, Ниша, Краљева и, први пут, Крагујевца.

Представиће најразноврсније традиционалне производе, од којих су многи данас неуобичајени, међу којима тартуфи у меду и читава палета производа од препеличијих јаја.

Сви производи - од џемова, слатког, ајвара, колача, пецива, хлеба, пита, сухомеснатих производа, сирева, кајмака па до вина, ракије и сокова, спремљени су по старим, специфичним рецептурама.

У оквиру Сајма, у Хали три, биће организовано и етно-двориште где ће моћи да се дегустира храна, а најуспешнијим произвођачима биће уручене награде "Етно храна и пиће - робна марка Србије".

Помоћник министра пољопривреде Милош Миловановић најавио je богат пратећи програм - стручна предавања из области заштите имена и рецептуре производа, географског порекла, брендирања, паковања, назива и пласмана, што треба да помогне њиховом извозу и пласману на домаћем тржишту.

Сајам ће радити сваког дана од 10 до 19 сати, а намењен је пре свега пословним посетиоцима, за које је улаз бесплатан, док ће широка публика моћи да уђе тек после 15 сати, уз улазницу која кошта 250 динара.

Последњег дана, у суботу, за све посетиоце Сајам ће бити отворен од 10 до 17 сати.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи