Еди Рама посетио српски штанд у Тирани

На Међународном привредном сајму "PANAIR 2017" у Тирани који траје од 23. до 26. новембра излаже 41 компанија из Србије, а након отварања сајма у Тирани, национални штанд Србије посетио је албански премијер Еди Рама, саопштила је Привредна комора Србије (ПКС).

Привредници из Србије ће учествовати од сутра и на скупштини Трговинско-индустријске коморе (ТИК) Албанија-Србија, која окупља више од сто компанија из обе земаље.

Учесницима Скупштине мешовите коморе обратиће се Марко Чадеж, председник Привредне коморе Србије, Горан Кнежевић, министар привреде Владе Србије, Еди Рама, председник Владе Албаније, Арбен Ахметај, министар економије и финансија у Влади Албаније и Инес Мућостепа, председница Уније трговинско-индустријских комора Албаније.

Током три сајамска дана на заједничком изложбеном простору од 310 квадрата, пред потенцијалним партнерима из Албаније и других земаља учесница ове привредне манифестације, излагаће компаније из сектора пољопривреде и прехрамбене индустрије, грађевинарства, машинске, хемијске, електроиндустрије, текстила и фармације.

Седницу скупштине ТИК Албанија-Србија, основане са циљем да унапреди трговинске и привредне односе двеју земаља те заступа интересе пословних заједница и подржи повезивање привредника, водиће Исуф Ферра, председавајући Трговинско-индустријске коморе Албанија-Србија, кажу у ПКС.

Након пленарног заседања, предвиђен је Пословни форум, односно билатерални сусрети албанских и српских привредника, који су уједно и учесници сајма "PANAIR 2017", највеће сајамске манифестације у Албанији.

У 2016. години, подсећају у ПКС, на сајму је производе представило више од 290 излагача из 30 земаља света, док је сајам посетило више од 20.000 посетилаца, од чега 7.000 специјализованих купаца.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи