Сименс преузима српског добављача шинских возила

Компанија "Сименс" саопштила је да планира да преузме српског произвођача делова каросерије за шинска возила – "Милановић инжењеринг".

Закључење посла очекује се почетком 2018. године, уз претходно усаглашавање у погледу законске регулативе о заштити конкуренције.

Како се наводи у саопштењу, компанија са седиштем у Крагујевцу специјализовала се последњих година за производњу алуминијумских компонената за железничку индустрију.

"Милановић инжењеринг" основан је 2001. године, а 2016. забележио је обрт од 15,3 милиона евра и тренутно упошљава око 430 радника.

"Преузимањем компаније 'Милановић инжењеринг', 'Сименс' ојачава своју светску мрежу производње у области железничке индустрије, као и позицију локалне компаније на овом тржишту", напомиње немачка компанија.

Генерални директор компаније "Сименс Србија" Удо Ајхлингер каже да се немачки гигант ослања на знање које је пронашао у Крагујевцу. "После четрнаест година успешног пословања у 'Сименсовој' фабрици у Суботици, поносни смо што ћемо имати другу фабрику у Србији", истиче Ајхлингер.

Ајхлингер каже да је уверен да ће, захваљујући пословној сарадњи са "Сименсом" и савременим производним капацитетима којима располаже, фабрика "Милановић инжењеринг" у наредном периоду постати важан центар за производњу компонената за шинска возила.

Власник "Милановић инжењеринга" Братислав Милановић сматра да је позитивна радна клима у породичној фирми посебна корпоративна карактеристика те фабрике.

"Управо то је разлог што је ова фирма временом постала препознатљива у свету шинских возила по квалитету производа и ценовној конкурентности", каже Милановић.

"Долазак 'Сименса' представља повратак индустрије у Крагујевац, а мени даје могућност да радим на даљем развоју, довођењу нових партнера и трансферу технологије у наш регион", наглашава Милановић, закључује се у саопштењу немачке компаније.

Председник Александар Вућић честитао је руководству Сименса на успешно обављеном послу и плановима за додатне инвестиције у Шумадији. 

Свака трећа ветрењача у Европи се врти захваљујући ветрогенератору који је произведен у Сименсовој фабрици у Суботици, која запошљава 1.500 људи. Ширење пословања у Србији је веома значајно јер Сименс не узима државне субвенције.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво