Михајловићева: Ексим банка Турске жели да финансира пројекте

Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић разговарала је са генералним директором Ексим банке Турске Аднаном Јилдиримом о подршци Турске изградњи ауто-пута Београд-Сарајево и пројектима рехабилитације путева у Рашкој области.

Састанак, којем је присуствовао и амбасадор Турске Танжу Билгич, представља наставак разговора започетих током посете председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана Србији, где је подршка Турске реализацији ових пројеката била једна од тема разговора председника Србије и Турске, саопштио је кабинет потпредседнице владе.

Михајловићева је рекла да је за почетак радова на рехабилитацији саобраћајница које повезују Нови Пазар са Тутином и Сјеницом значајно да Србија од турске Ексим банке добије што повољније услове финансирања, будући да већ постоји урађена пројектна документација.

"Кад је реч о ауто-путу Београд-Сарајево, траса кроз Србију је већ позната и наставља се на трасу Коридора 11 од Пожеге, где је потребно изградити још око 60 километара до границе са Босном и Херцеговином. За нас је веома значајно то што се потписивањем писма о намерама Турска активније укључила у реализацију пројекта и да ћемо заједно договарати наредне кораке", рекла је Михајловићева.

Јилдирим је рекао да турске грађевинске компаније имају велико искуство у реализацији инфраструктурних пројеката и да су у свету препознатљиве по квалитету изведених радова.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи